7 Ağustos 2012 Salı

Louis Vuitton-Yayoi Kusama


Louis Vuitton tasarımları artık “puantiyelere” teslim! 
       


Son dönemde en şaşırtıcı haber Louis Vuitton cephesinden geldi. Geçtiğimiz haftalarda kreatif direktör ve Louis Vuitton’ın çehresini değiştiren tasarımcısı Marc Jacobs, Japon Sanatçı Yayoi Kusama’yla ortak bir çalışma yapacaklarının sinyallerini vermişti. Herkes heyecanla Jacobs’ın Kusama’yla nasıl bir çalışma yapacağını merak ediyordu. 


Dün itibariyle, lansman yapıldı.




Louis Vuitton aracılığıyla Kusama, dünyada çok geniş kitlelerle buluşuyor. 461 LV mağazasının vitrininde Kusama'nın "Eternal Blooming Flowers in Mind" ve "Beginning of the Universe" enstelasyonları var. 

 Eylül sonuna kadar vitrinlerde başka ürünler sergilenmeyecek. Kusama, Louis Vuitton vitrinleri aracılığıyla "Love Forever" mesajını ve işlerini tüm dünyaya duyurmayı amaçladı.




 İşbirlikle ilgili;




Yayoi Kusama’yı merak edenlere:

Dünyanın her yerinde açılan retrospektif sergileriyle sanat dünyasında fırtınalar estiren ressam Yayoi Kusama, 82 yaşında ve 60 yılı aşkın kariyeri sayesinde sanat dünyasının en donanımlı sanatçıları arasında gösteriliyor. 10 yaşında halüsinasyonlar görmeye başladığında resime yönelmeye karar veren ancak, Tokyo’da varlıklı bir ailenin katı kurallarında sanatını icra edemeyen Kusama, Japonya’da bir süre eğitim aldıktan sonra, 50’li yıllarda zor şartları zorlayarak Amerika’ya yerleşmiş...

 Bence çok başarılı bir girişim olmuş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bir piggy yorum :)